Jaanihanso ja Carmeni õhtusöök 2019

Õuna kinnistu, Kaelase küla, Halinga vald, Kaelase, Pärnu maakond, 87215

Carmen Cateringi peakokk Jevgeni Śevtśuk alustab Eesti köögi DNA lahtiharutamist oma lapsepõlve mälestustest ja tippkokaks kasvamise teekonnalt mällu talletunud hetkede taasloomisega läbi eriliste roogade.

Koht Jaanihanso Ciderhouse – Kaelase, Õuna, Pärnumaa.
Menüü –Jevgeni Ševtšuk, Carmen Cateringi peakokk
Joogid –Alvar Roosimaa, Jaanihanso Ciderhouse sommeljee

Kalalkäigud vanaisaga, öine matk järve äärde koos sõpradega, vanade kalameeste legendid ja palju muud tuuakse värske kohaliku tooraine ja erakordse kokakunsti teel lauale kuuekäigulise õhtusöögina. Peaosades on kala, õun ja vahuveinid. Maailma parimad Eesti asjad.

Käik 1 „Suupisted Veinikeldris“
Jaanihanso Magnum Family Reserve Brut Nature Vintage 2015
Mahlametsa Värske Õunamahl Vintage 2019

Käik #2 „Aitäh Tuttav Kalamees“
Võrtsjärve haugimarja tartalett
Marineeritud redis
Saare smetana

Jaanihanso Perry Brut Nature Vintage 2017
Mjuk Klassikaline Kombucha

Eestis on oma gurmee-haruldused, mida vähe teatakse ja kasutatakse. Haugimari näiteks. Lähem tutvus haugimarjaga eeldab lähemat tutvust õige kalamehega, kes vahel raatsib sulle omasoolatud marja tuua. Jevgenil on selline sõber. Maitseelamus on võrratu. Meie oma Osetra Caviar.

Käik 3 „Vanaisa Juures“
Pärnu siia äkis ja tatrajuuretisega hapusai
Mädarõigas ja hapendatud seened
Pajumäe talu vadaku kaste

Jaanihanso No:10 Brut Vintage 2015
Mokteil "Värske Sõõm"

Lapsepõlvemälestuste peategelane on peaaegu alati vanaema. Tänane lugu on aga hoopis vanaisast, kes väikese Jevgeni igal võimalusel kalale kaasa võttis. Püütud siiast valmistas vanaisa kohe äkise ja õpetas lapselapse seda armastama, koos musta leiva ja sibulaga. Unustamatu maitseelamus. Meie oma Gravad Lax.

Käik 4 „Öö Järve Ääres“
Peipsi järve hooajasaagi uhhaa
Suitsupekk
Õunanaps

Jaanihanso Eau de Vie
Süütu Meeri

Kokakooli lõpureisi järve äärde ja ööd järvekaldal mäletab Jevgeni, nagu oleks see olnud eile. Päeval püütud kalad keedeti verivärskelt koolitatud kokkade poolt supiks õhtuse lõkke kohal. Äkki viskas üks sõpradest peaaegu valmis supi sisse mõned pitsid viina ja suitseva söetüki. Vanaisa olla alati nii teinud. Noorte kokkade śokk muutus peale maitsmist puhtaks rõõmuks. Eesti oma Bouillabaisse oli sündinud.

Käik 5 „Tuhlis ja Nott“
Saaremaa lutsumaksa rilett
Soe kartul
Roheline sibul.

Üks Jevgeni viimase aja kirglikumaid kulinaarseid armumisi on lutsumaks. Hämmastav, kui vähesed kokad selle enda jaoks avastanud on ja kui harva seda restoranides kohtab. Eesti oma Foie Gras.

Jaanihanso Sec Organic Single Variety 2017
Mokteil "Jõhvikas ja Õun"

Käik 6 „Õunaaia Viimane Nope“
Jäätunud õuna sorbee
Siidrikaramelli kristallid

Eesti köök ja Eesti söök on vääriline, et seda maailmas palju rohkem tuntaks. Eesti õuna on Jaanihanso maast üles korjanud ja sellest tooteid valmistanud, mida maailmas juba teatakse ja hinnatakse. Jevgeni unistus on leida veel ja veel Eesti toite ja saadusi, millega sama ja rohkem korda saata. Käised üles ja hakkame pihta.

Jaanihanso JÄÄsiider 2017
Süütu JÄÄsiider 2019

Käik 7 „Magus Amps Koduteele“

LISAD LAUAL JA VAHEPALAD
Muhu leib
Eesti moodi Itaalia Focaccia
Grillitud kapsa määre
Küüslaugu aioli
Vahuveini ja hooaja-siidrit
Kombuchat ja üllatavaid süütuid segusid


Õhtusöök (89.00 €)

Õhtusöögi pilet koos transpordiga Pärnust (99.00 €)

Õhtusöögi pilet koos transpordiga Tallinnast (99.00 €)

Õhtusöök alkoholivabade jookidega (79.00 €)

Õhtusöök alkoholivabade jookidega – transport Tallinn (89.00 €)

Õhtusöök alkoholivabade jookidega – transport Pärnu (89.00 €)


Broneerimine

Soovin vabalaud.ee uudiskirja ja eripakkumisi