Vabalaud.ee novembrikuu teine uudiskiri

20. november, 2013

















Uued liitujad


Harmoonikum

Harmoonikum


Harmoonikum asub Viimsi mõisa karjakastelli iidsete müüride vahel, kus sulnis ja sõbralikus miljöös saab

kosutust keha ja virgutust hing!



Harmoonikumi Mõisaproua söögituba pakub ehedat Eestimaist maitseelamust. Valmistame toitu eelistatult

omamaisest talukaubast: Pajumäe mahetalu piimatooted, Kaarli talu värskelt jahvatatud täisteraviljatooted,

õnnelike õrrekanade munad, kohalikud köögiviljad. Meie tervislikult maitsvad toidud teevad kehale pai ega

sisalda sünteetilisi toidulisandeid.



Mõisaprouadel on au Teid lauda paluda!


Kapten Flint

Kapten Flint


Kapten Flindi ruumikas kompleks pakub palju võimalusi erinevate ürituste korraldamiseks pulmadest

peiedeni. Pea meesteõhtu meie saunaruumis või korralda laste sünnipäev põnevalt sisustatud lastetoas.

Eraldi sissepääsu ja baariga peoruum on hea võimalus pulmapeo, sünnipäeva, seltsiõhtu või firmapeo

korraldamiseks. Samuti on peoruumis olemas võimalused seminaride ja koosolekute läbiviimiseks veidi

vabamas keskkonnas.



Lisaks eelmainitud võimalustele on Kapten Flindi toimekas meeskond alati valmis pakkuma toitlustust ja

cateringi teenust nii oma maja üritustel kui ka väljaspool Kapten Flinti toimuvatel sündmustel, küsi aga

julgesti pakkumist.












Uus auhinnamäng!

auhinnamäng wok ja grill



Kallid vabalaud.ee külastajad! Uus auhinnamäng facebookis on käima läinud.
Kõikide jagajate ja liitujate vahel loosime välja Aasia restorani Wok ja Grill buffet õhtusöögi kahele (buffet ei sisalda jooke).



Mäng toimub alates 19.november kuni 16.detsember 2013.a.


Võitja nime avaldame 17.detsembril.

Head loosiõnne!











Restoran Ribe sel aastal restoranide TOP 50-s kõrgel seitsmendal kohal

ribe



Igal aastal valitavas Eesti restoranide TOP 50-s paigutus restorani Ribe sel aastal kõrgele

seitsmendale kohale. See on kahe koha võrra parem koht kui eelmisel aastal ja annab tunnistust

Ribe jätkuvalt kõrgest tasemest ning kindlast kvaliteedist. Edetabelis esimeseks tuli ka sel aastal

Alexander, teisel kohal oli Tchaikovsky ning kolmandal Põhjaka. Vahepeale mahtusid edetabelis

veel restoranid Horisont, Chedi ja OKO.



Ribe on suutnud oma taset hoida kõrgel avamisest saati ning eesti restoranide edetabelis ei ole

kordagi esikümnest välja langetud. Seega, ootame kõiki Ribesse nautima koos meiega ilusaid hetki,

maitsvaid sööke, suurepärast joogivalikut ning väga head teenindust. Ribe peakokk Andrei Šmakov

on kindlasti Eesti kokkade paremikku kuuluv, nagu ka kogu Ribe tubli meeskond.











Eesti parim kokk on Pavel Gurjanov restoranist Cru

cru



Nüüdseks juba 19. korda valiti Eesti parim kokk. 2013. aasta meistrivõistlustel osales 8 finalisti

ning põnevas ja tasavägises võitluses tuli esikohale Pavel Gurjanov restoranist Cru. Kolmandale

kohale tuli restoranist Ribe Dmitri Fjodorov. Teisele kohale paigutus Aleksander Nikoškov Mozart

Cateringist.



Parima koka valimise auväärsesse zürisse kuulusid: Jarmo Huuhtanen Soomest, Svetlana Riškova

Lätist, Halina Višnevskaja Leedust, Ivan Berezuckiy Venemaalt, Vladimir Upeniek ja Kristjan

Marki Eestist.



Võitjale omistati tiitel Aasta kokk 2013, millega kaasnes peaauhind - kokandusalane õppereis 1000

euro väärtuses. Koos sponsorite auhindadega anti üle ka Profexpo rändkarikas.

Restoran Cru köögis on nüüd pärjatud mehi rohkem kui üks – Cru peakokk Dmitri Haljukov on

Eesti esindaja 2014. Aasta Bocuse d´Oril ning hetkel käivad tihedad treeningud maikuus Rootsis

toimuvaks kokkade olümpiaks.













Eesti parim kelner 2013 on Ave Toomjõe restoranist Ribe

ribe



Oktoobri viimasel päeval valiti selle aasta parim kelner. Selleks osutus Ave Toomjõe restoranist

Ribe. Ave Toomjõe on juba varemgi, 2009. ja 2010. aastal, olnud aasta kelneri tiitlivõitja. Ühtlasi

on Ave Eestis esimene, kes selle tiitli võitnud kokku kolmel korral. Traditsiooni kohaselt on tema

käes aastaks hoiul Profexpo OÜ poolt välja pandud rändauhind - hõbekandik.



Kolleegide sõnul on Ave igati teenitud tiitlit väärt. Ribe restorani juht Katrin Tuisk toob välja, et

lisaks veatule kutseoskusele suudab Ave olla ka meeskonna hingeks, kes meeleldi aitab, õpetab,

toetab ja võtab vajadusel vastutuse. „Ave on meie kuldvara, kelle tööstiili iseloomustab ehk kõige

paremini sõna „hoolivus“ ja seda nii külastajate kui ka meeskonnaliikmete vastu“ rõhutab Katrin.

Konkursi finalistid selgitati esimesel päeval välja teoreetilistes teadmiste, salvrätikute voltimise,

täpsusvalamise ja casual dining lauateenindamise tulemuste põhjal.



Teisel päeval lõpptulemuseni jõudmiseks tuli kõigil finalistidel näidata oma oskusi piduliku laua

katmises, pidulikus lauateeninduses – fine dining ja töövahendite tundmises.













Platz on taas avatud peale värskenduskuuri

platz



Oktoobri lõpus oli restoran Platz mõneks päevaks suletud. Põhjuseks oli restorani värskenduskuur

nii köögis kui ka saalis. Nüüd on Platzi köögis uus ja moodse sisustusega ning endiselt avaram

köök, mis Platzi peakoka Silver Teeääre sõnul lubab restoranis pakutava menüü viia hoopis

paremale tasemele.



Uus, talvine menüü on ka juba mõnda aega välja ning lisaks suuremale valikule leiavad Platzi

menüüst nüüd toite ka taimetoitu eelistavad või siis ka toidutalumatusega kimpus olevad külastajad.

Kõik enimtuntud allergeenid on menüüs selgelt välja toodud, et külalistel oleks valiku tegemine

lihtsam.



Jätkuvalt on Platzis ka suur pokaaliga müüdavate veinide valik, mis võimaldab endale meelepärase

klaasitäie veini tellida valitud roa juurde kasvõi lõunasöögi kõrvale. Platz on ka üks väheseid kohti,

kus isegi šampanjat saab klaasiga tellida!



Ootame teid värskemasse ja paremasse Platzi. Kõik on Platzis!











Vabalaud.ee jõulupakkumised

platz



Et jõulukuul midagi maitsvat põske pista, siis on Vabalaud.ee kokku pannud mitmete toredate

restoranide jõulumenüüd ja pakkumised. Need ka Teieni toome, et oleks lihtsam valida, kuhu

sammud seada. Vabalaud.ee ootab reserveeringuid!


Vaata ka teisi artikleid