Uued liitujad | |
![]() | Harmoonikum Harmoonikum asub Viimsi mõisa karjakastelli iidsete müüride vahel, kus sulnis ja sõbralikus miljöös saab kosutust keha ja virgutust hing! Harmoonikumi Mõisaproua söögituba pakub ehedat Eestimaist maitseelamust. Valmistame toitu eelistatult omamaisest talukaubast: Pajumäe mahetalu piimatooted, Kaarli talu värskelt jahvatatud täisteraviljatooted, õnnelike õrrekanade munad, kohalikud köögiviljad. Meie tervislikult maitsvad toidud teevad kehale pai ega sisalda sünteetilisi toidulisandeid. Mõisaprouadel on au Teid lauda paluda! |
![]() | Kapten Flint Kapten Flindi ruumikas kompleks pakub palju võimalusi erinevate ürituste korraldamiseks pulmadest peiedeni. Pea meesteõhtu meie saunaruumis või korralda laste sünnipäev põnevalt sisustatud lastetoas. Eraldi sissepääsu ja baariga peoruum on hea võimalus pulmapeo, sünnipäeva, seltsiõhtu või firmapeo korraldamiseks. Samuti on peoruumis olemas võimalused seminaride ja koosolekute läbiviimiseks veidi vabamas keskkonnas. Lisaks eelmainitud võimalustele on Kapten Flindi toimekas meeskond alati valmis pakkuma toitlustust ja cateringi teenust nii oma maja üritustel kui ka väljaspool Kapten Flinti toimuvatel sündmustel, küsi aga julgesti pakkumist. |
Uus auhinnamäng! | |
![]() | Kallid vabalaud.ee külastajad! Uus auhinnamäng facebookis on käima läinud. Kõikide jagajate ja liitujate vahel loosime välja Aasia restorani Wok ja Grill buffet õhtusöögi kahele (buffet ei sisalda jooke). Mäng toimub alates 19.november kuni 16.detsember 2013.a. Võitja nime avaldame 17.detsembril. Head loosiõnne! |
Restoran Ribe sel aastal restoranide TOP 50-s kõrgel seitsmendal kohal | |
![]() | Igal aastal valitavas Eesti restoranide TOP 50-s paigutus restorani Ribe sel aastal kõrgele seitsmendale kohale. See on kahe koha võrra parem koht kui eelmisel aastal ja annab tunnistust Ribe jätkuvalt kõrgest tasemest ning kindlast kvaliteedist. Edetabelis esimeseks tuli ka sel aastal Alexander, teisel kohal oli Tchaikovsky ning kolmandal Põhjaka. Vahepeale mahtusid edetabelis veel restoranid Horisont, Chedi ja OKO. Ribe on suutnud oma taset hoida kõrgel avamisest saati ning eesti restoranide edetabelis ei ole kordagi esikümnest välja langetud. Seega, ootame kõiki Ribesse nautima koos meiega ilusaid hetki, maitsvaid sööke, suurepärast joogivalikut ning väga head teenindust. Ribe peakokk Andrei Šmakov on kindlasti Eesti kokkade paremikku kuuluv, nagu ka kogu Ribe tubli meeskond. |
Eesti parim kokk on Pavel Gurjanov restoranist Cru | |
![]() | Nüüdseks juba 19. korda valiti Eesti parim kokk. 2013. aasta meistrivõistlustel osales 8 finalisti ning põnevas ja tasavägises võitluses tuli esikohale Pavel Gurjanov restoranist Cru. Kolmandale kohale tuli restoranist Ribe Dmitri Fjodorov. Teisele kohale paigutus Aleksander Nikoškov Mozart Cateringist. Parima koka valimise auväärsesse zürisse kuulusid: Jarmo Huuhtanen Soomest, Svetlana Riškova Lätist, Halina Višnevskaja Leedust, Ivan Berezuckiy Venemaalt, Vladimir Upeniek ja Kristjan Marki Eestist. Võitjale omistati tiitel Aasta kokk 2013, millega kaasnes peaauhind - kokandusalane õppereis 1000 euro väärtuses. Koos sponsorite auhindadega anti üle ka Profexpo rändkarikas. Restoran Cru köögis on nüüd pärjatud mehi rohkem kui üks – Cru peakokk Dmitri Haljukov on Eesti esindaja 2014. Aasta Bocuse d´Oril ning hetkel käivad tihedad treeningud maikuus Rootsis toimuvaks kokkade olümpiaks. |
Eesti parim kelner 2013 on Ave Toomjõe restoranist Ribe | |
![]() | Oktoobri viimasel päeval valiti selle aasta parim kelner. Selleks osutus Ave Toomjõe restoranist Ribe. Ave Toomjõe on juba varemgi, 2009. ja 2010. aastal, olnud aasta kelneri tiitlivõitja. Ühtlasi on Ave Eestis esimene, kes selle tiitli võitnud kokku kolmel korral. Traditsiooni kohaselt on tema käes aastaks hoiul Profexpo OÜ poolt välja pandud rändauhind - hõbekandik. Kolleegide sõnul on Ave igati teenitud tiitlit väärt. Ribe restorani juht Katrin Tuisk toob välja, et lisaks veatule kutseoskusele suudab Ave olla ka meeskonna hingeks, kes meeleldi aitab, õpetab, toetab ja võtab vajadusel vastutuse. „Ave on meie kuldvara, kelle tööstiili iseloomustab ehk kõige paremini sõna „hoolivus“ ja seda nii külastajate kui ka meeskonnaliikmete vastu“ rõhutab Katrin. Konkursi finalistid selgitati esimesel päeval välja teoreetilistes teadmiste, salvrätikute voltimise, täpsusvalamise ja casual dining lauateenindamise tulemuste põhjal. Teisel päeval lõpptulemuseni jõudmiseks tuli kõigil finalistidel näidata oma oskusi piduliku laua katmises, pidulikus lauateeninduses – fine dining ja töövahendite tundmises. |
Platz on taas avatud peale värskenduskuuri | |
![]() | Oktoobri lõpus oli restoran Platz mõneks päevaks suletud. Põhjuseks oli restorani värskenduskuur nii köögis kui ka saalis. Nüüd on Platzi köögis uus ja moodse sisustusega ning endiselt avaram köök, mis Platzi peakoka Silver Teeääre sõnul lubab restoranis pakutava menüü viia hoopis paremale tasemele. Uus, talvine menüü on ka juba mõnda aega välja ning lisaks suuremale valikule leiavad Platzi menüüst nüüd toite ka taimetoitu eelistavad või siis ka toidutalumatusega kimpus olevad külastajad. Kõik enimtuntud allergeenid on menüüs selgelt välja toodud, et külalistel oleks valiku tegemine lihtsam. Jätkuvalt on Platzis ka suur pokaaliga müüdavate veinide valik, mis võimaldab endale meelepärase klaasitäie veini tellida valitud roa juurde kasvõi lõunasöögi kõrvale. Platz on ka üks väheseid kohti, kus isegi šampanjat saab klaasiga tellida! Ootame teid värskemasse ja paremasse Platzi. Kõik on Platzis! |
Vabalaud.ee jõulupakkumised | |
![]() | Et jõulukuul midagi maitsvat põske pista, siis on Vabalaud.ee kokku pannud mitmete toredate restoranide jõulumenüüd ja pakkumised. Need ka Teieni toome, et oleks lihtsam valida, kuhu sammud seada. Vabalaud.ee ootab reserveeringuid! |