UUED LIITUJAD | |
![]() | Restoran Olivia Ristorante Peamine itaalia köögi puhul on harmoonia, värsked toorained ja hea tuju. Restoranis “Olivia” vastutavad maitsete harmoonia eest asjatundjad, toodete värskuse tagab igapäevane värskete toiduainete sisseost ja head tuju pole vaja kaugelt otsida, selle eest hoolitseb tähelepanelik personal ja selle tagab mõnus interjöör. |
![]() | Restoran Nipernaadi Toomas Nipernaadi rändas ringi, rääkis lugusid sooviga panna inimesi elule teistmoodi vaatama. Nii tahame ka meie panna oma külalisi restoranis toidule teisiti vaatama ning taldrikul olevat rännulugu nautima alguses silmade ja pärast maitsemeelega. Ning muidugi lisaks söögile naudisklema ka väikestes õllekeldrites ja vabrikutes villitud kohalikke marjaveine, õlusid ja viinu. Restoran Nipernaadi on paik, kus saavad kokku hea Eesti toit, külalislahkus, soojus, väga toredad külalised, et oleks mõnus koos olla. |
Restoran Ribe ka sel aastal Brigitta festivalil | |
![]() | Ka selle aasta augusti toimubs 9.-18.augustini Pirita kloostri varemetes Brigitta festival. Enne iga etendust on suurepärane võimalus kõigil festivali külastajatel nautida Ribe kokkade valmistatud a la carte menüüd festivali suveterrassil. Hõrke roogasid pakub Eesti parimate toitlustuskohtade hulka kuuluv restoran RIBE peakokk Andrei Shmakovi juhtimise all. Menüüpaketi hind on 35 EUR/ inimene, lastemenüü paketi hind on 12 EUR. Hind sisaldab kolmekäigulist õhtusööki, mis koosneb eelroast, pearoast ja magustoidust.Menüü saab valida suveterrassil kohapeal. Pakett sisaldab kohvi, teed ja vett. Lastemenüü sisaldab pearooga, magustoitu, mahla ja üllatust. Suverestoran avatakse igal õhtul 2 tundi enne etenduse algust. Suveterrassi pääse kehtib vaid koos sama õhtu etenduse piletiga ning kohtade arv suveterrassil on piiratud! Suveterrassi pääsmed on müügil vaid Tallinna Filharmoonias. Tellimine tel 669 9940 või [email protected] |
Cru peakokk Dmitri Haljukov on Eesti esindaja 2014.aasta Bocuse D`Ori Europe´il | |
![]() | Cru peakokka Dmitri Haljukov valite kokkade tippvõistlusele Bocuse d'Or Europe 2014 Eesti esindajaks. Kandidaatidel tuli võistluse reegleid täites valmistada viie ja poole tunniga kaks võistlusrooga. Kohustuslike toorainetena kasutati liharoa valmistamisel Eesti lamba karreed, lambakintsu, -keelt ja lambaneere ning kalaroa puhul oli põhitooraineks siig. Dmitri Haljukov ütles peale võistlust, et võit tuli ikka üllatusena. “Liha taldriku väljapanek ja maitsed õnnestusid nagu planeeritud, aga kalarooga oleksin tahtnud veel timmida,” sõnas vastne Bocuse d´Or Eesti kandidaat. “Peab nüüd aasta kõvasti tööd tegema, et Stockholmis hästi esineda,” oli Haljukov kindel. Žüriiliikme Angelica Udekülli sõnul oli võitja töös enam särtu ja isloomu. “Mulle meeldis Dima kala- ja liharoa värskus ja suvisus,” tõdes Uudeküll ja lisas, et väga hästi tulid tema töös esile Eestipärased maitsed. “Näiteks kala juues oli kasutataud kohupiima ja vutimuna,” ütles hindaja. Bocuse d’Or Eesti võimaldab professionaalsetel kokkadel esindada Eesti gastronoomiat rahvusvahelisel kokandusvõistlusel Bocuse d’Or, mille finaal toimub iga kahe aasta tagant Prantsusmaal Lyonis. Finaali pääsemiseks tuleb edukalt läbida Euroopa voor, mis seekord toimub 2014. aasta mais Stockholmis |
Platzi suveterrass – oaas keset kivilinna | |
![]() | Platzi uus suur terrass on nüüd valmis. Mõnusatel meretriibulistel sohvadel istudes saab nautida kesksuvist linna ja suvist hooajalist menüüd. Suveterrassil on plaanis pakkuda restorani külastajatele ka mõnusaid õhtuid elava muusikaga. Täpsemat infot jälgi Platzi FB lehelt. Lisaks sellele pakub Platzi peakokk Silver hooajalist suvemenüüd, mis vahetub iga paari nädala tagant ning kus taldrikule sätitud selle hetke parimad hooajalised saadused. Hooajamenüü kehtib koos tavapärase Platzi menüüga, kust leiab oma lemmiku nii lihasõber kui taimetoitlane. Platzi uus suveterrass on ideaalne koht nii kespäevaseks kergeks lõõgastuseks kui ka suveõhtu nautimiseks. Restorani veinivalikust leiab eksklusiivseid veine, mida on võimalik saada ainult Carmen Gruppi kuuluvatest restoranidest ning miks mitte muuta suvine päev veel kaunimaks klaasikest külma kihisevat vahuveini nautides. Terrass on ka ilmastikukindel, vihma eest kaitseks saab terrassile katuse peale sättida ning tuulte eest kaitseb läbipaistev sein. |
City Marina on sel hooajal kalarestoran | |
![]() | Sel hooajal on Admiraliteedi basseini ääres asuv City Marina korralik kalarestroan. Panustame värskele kalale ning lihtsatele kalatoitudele värske püügi kalast. Menüü on taskukohasem kui eelmistel hooaegadel, kala on samas värskem kui kunagi varem. Ainukese restoranina Tallinnas saab klient ise endale meelepärase kala külmletist välja valida ning selle hind kujuneb vastavalt kala kaalule. Lisandid ja valmistamine on kala hinna sisse juba arvestatud. City Marina peakokk on Jörgen Kohal. Kalarestoranina tegutseva City Marina on külastajad soojalt vastu võtnud ning paljud kalatoitude sõbrad on leidnud endale uue lemmiku. Puhas mereõhk, värske kala ja sõbralik teenindus on City Marinas alati olemas. Külastajate lemmikuks on aga saanud värske latikas, ahven ning ka tomatikastmes beebikaheksajalad. |