Vabalaud.ee juuli kuu uudiskiri

08. juuli, 2013



















UUED LIITUJAD


Restoran Olivia Ristorante

Restoran Olivia Ristorante



Peamine itaalia köögi puhul on harmoonia, värsked toorained ja hea tuju. Restoranis “Olivia”



vastutavad maitsete harmoonia eest asjatundjad, toodete värskuse tagab igapäevane värskete



toiduainete sisseost ja head tuju pole vaja kaugelt otsida, selle eest hoolitseb tähelepanelik personal



ja selle tagab mõnus interjöör.


Restoran Nipernaadi

Restoran Nipernaadi



Toomas Nipernaadi rändas ringi, rääkis lugusid sooviga panna inimesi elule teistmoodi vaatama.



Nii tahame ka meie panna oma külalisi restoranis toidule teisiti vaatama ning taldrikul olevat



rännulugu nautima alguses silmade ja pärast maitsemeelega. Ning muidugi lisaks söögile



naudisklema ka väikestes õllekeldrites ja vabrikutes villitud kohalikke marjaveine, õlusid ja viinu.



Restoran Nipernaadi on paik, kus saavad kokku hea Eesti toit, külalislahkus, soojus, väga toredad



külalised, et oleks mõnus koos olla.











Restoran Ribe ka sel aastal Brigitta festivalil

Restoran Ribe ka sel aastal Brigitta festivalil



Ka selle aasta augusti toimubs 9.-18.augustini Pirita kloostri varemetes Brigitta festival.



Enne iga etendust on suurepärane võimalus kõigil festivali külastajatel nautida Ribe kokkade



valmistatud a la carte menüüd festivali suveterrassil.

Hõrke roogasid pakub Eesti parimate



toitlustuskohtade hulka kuuluv restoran RIBE



peakokk Andrei Shmakovi juhtimise all.

Menüüpaketi hind on 35 EUR/ inimene, lastemenüü



paketi hind on 12 EUR. Hind sisaldab kolmekäigulist õhtusööki, mis koosneb eelroast, pearoast



ja magustoidust.Menüü saab valida suveterrassil kohapeal. Pakett sisaldab kohvi, teed ja vett.



Lastemenüü sisaldab pearooga, magustoitu, mahla ja üllatust.

Suverestoran avatakse igal õhtul 2



tundi enne etenduse algust.



Suveterrassi pääse kehtib vaid koos sama õhtu etenduse piletiga ning kohtade arv suveterrassil on



piiratud!

Suveterrassi pääsmed on müügil vaid Tallinna Filharmoonias.

Tellimine tel 669 9940 või



[email protected]












Cru peakokk Dmitri Haljukov on Eesti esindaja 2014.aasta Bocuse D`Ori Europe´il

Cru peakokk Dmitri Haljukov on Eesti esindaja 2014.aasta Bocuse D`Ori Europe´il



Cru peakokka Dmitri Haljukov valite kokkade tippvõistlusele Bocuse d'Or Europe 2014 Eesti



esindajaks.



Kandidaatidel tuli võistluse reegleid täites valmistada viie ja poole tunniga kaks võistlusrooga.
Kohustuslike toorainetena kasutati liharoa valmistamisel Eesti lamba karreed, lambakintsu, -keelt ja



lambaneere ning kalaroa puhul oli põhitooraineks siig.





Dmitri Haljukov ütles peale võistlust, et võit tuli ikka üllatusena. “Liha taldriku väljapanek ja



maitsed õnnestusid nagu planeeritud, aga kalarooga oleksin tahtnud veel timmida,” sõnas vastne



Bocuse d´Or Eesti kandidaat. “Peab nüüd aasta kõvasti tööd tegema, et Stockholmis hästi esineda,”



oli Haljukov kindel.





Žüriiliikme Angelica Udekülli sõnul oli võitja töös enam särtu ja isloomu. “Mulle meeldis Dima



kala- ja liharoa värskus ja suvisus,” tõdes Uudeküll ja lisas, et väga hästi tulid tema töös esile



Eestipärased maitsed. “Näiteks kala juues oli kasutataud kohupiima ja vutimuna,” ütles hindaja.





Bocuse d’Or Eesti võimaldab professionaalsetel kokkadel esindada Eesti gastronoomiat



rahvusvahelisel kokandusvõistlusel Bocuse d’Or, mille finaal toimub iga kahe aasta tagant



Prantsusmaal Lyonis. Finaali pääsemiseks tuleb edukalt läbida Euroopa voor, mis seekord toimub



2014. aasta mais Stockholmis












Platzi suveterrass – oaas keset kivilinna

Platzi suveterrass – oaas keset kivilinna



Platzi uus suur terrass on nüüd valmis. Mõnusatel meretriibulistel sohvadel istudes saab



nautida kesksuvist linna ja suvist hooajalist menüüd.

Suveterrassil on plaanis pakkuda restorani



külastajatele ka mõnusaid õhtuid elava muusikaga. Täpsemat infot jälgi Platzi FB lehelt. Lisaks



sellele pakub Platzi peakokk Silver hooajalist suvemenüüd, mis vahetub iga paari nädala tagant



ning kus taldrikule sätitud selle hetke parimad hooajalised saadused. Hooajamenüü kehtib koos



tavapärase Platzi menüüga, kust leiab oma lemmiku nii lihasõber kui taimetoitlane.





Platzi uus suveterrass on ideaalne koht nii kespäevaseks kergeks lõõgastuseks kui ka suveõhtu



nautimiseks. Restorani veinivalikust leiab eksklusiivseid veine, mida on võimalik saada ainult



Carmen Gruppi kuuluvatest restoranidest ning miks mitte muuta suvine päev veel kaunimaks



klaasikest külma kihisevat vahuveini nautides.

Terrass on ka ilmastikukindel, vihma eest kaitseks



saab terrassile katuse peale sättida ning tuulte eest kaitseb läbipaistev sein.












City Marina on sel hooajal kalarestoran

City Marina on sel hooajal kalarestoran



Sel hooajal on Admiraliteedi basseini ääres asuv City Marina korralik kalarestroan. Panustame



värskele kalale ning lihtsatele kalatoitudele värske püügi kalast. Menüü on taskukohasem kui



eelmistel hooaegadel, kala on samas värskem kui kunagi varem.

Ainukese restoranina Tallinnas



saab klient ise endale meelepärase kala külmletist välja valida ning selle hind kujuneb vastavalt



kala kaalule. Lisandid ja valmistamine on kala hinna sisse juba arvestatud. City Marina peakokk



on Jörgen Kohal.

Kalarestoranina tegutseva City Marina on külastajad soojalt vastu võtnud ning



paljud kalatoitude sõbrad on leidnud endale uue lemmiku. Puhas mereõhk, värske kala ja sõbralik



teenindus on City Marinas alati olemas. Külastajate lemmikuks on aga saanud värske latikas, ahven



ning ka tomatikastmes beebikaheksajalad.


















ERIPAKKUMISED



${ep.pealkiri} src="${renderPicasaUrl(url:ep.foto?.media$group?.media$thumbnail?.get(0)?.url)}"
height="${ep.foto?.media$group?.media$thumbnail?.get(0)?.height}"
width="${ep.foto?.media$group?.media$thumbnail?.get(0)?.width}"
title="${ep.foto?.summary}"
/>



${ep.pealkiri}


Pakkumine kehtib kuni






»



»




















ÕHTUSÖÖGID



${syndmus.pealkiri} src="${renderPicasaUrl(url:syndmus.foto?.media$group?.media$thumbnail?.get(0)?.url)}"
height="${syndmus.foto?.media$group?.media$thumbnail?.get(0)?.height}"
width="${syndmus.foto?.media$group?.media$thumbnail?.get(0)?.width}"
title="${syndmus.foto?.summary}"
/>



${syndmus.pealkiri}


Toimumisaeg:





»


Vaata ka teisi artikleid