Pressiteade - Hõbelusikas parimale söögikohale

06. detsember, 2012

Alates detsembrist 2012on toitlustusasutustel võimalik kandideerida Hõbelusika gastronoomiaauhinnale.

KONKURSILE SAAB REGISTREERIDA SIIT

Esimese vooru hindamine algab jaanuaris 2013 ja kestab juuni kuuni. Finaali pääsenud selguvad Restoranide Festivalil 2013, Rotermanni Platsil. Edasi pääsenud võistlevad edasi kuni aasta lõpuni, kus võitjad selgitab välja rahvusvaheline žürii. Hindamistulemusi hoitakse konfidentsiaalsena kuni auhindade kätteandmiseni pidulikul galaüritusel.

Hõbelusikas 2013 auhinnakategooriad:
Parim restoran

Parim gurmee restoran

Parim kohvik

Parim pubi

Parim baar või lounge

Parim pererestoran

Parim rahvuslik restoran

Parim veinikaart

Parima teenindus või teenindaja

Parim kokk

Üllatusauhind

Kuidas valitakse parimaid söögikohti?
Hõbelusika saamiseks peab restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega hindamisankeedid arvestavad söögikoha eripära. Kuue kuu jooksul hindavad ettevalmistuse saanud kohtunikud juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti üle Eesti. Need on hoolikalt valitud inimesed, kes on restoranides tavakülalisteks, kuid ei tohi olla seotud ühegi söögikohaga.
Kõik Hõbelusika konkursil osalejad saavad tasuta ja sõltumatu statistilise tagasiside selle kohta, kuidas nende restorani või kohvikut hinnati üle 50 erineva hindamiskriteeriumi osas, mis võimaldab võrrelda nende teenusele pandud hindeid 50 erineva hindamiskriteeriumi osas samas kategoorias osalevate konkurentide keskmise skooriga.

Konkursi korraldustoimkonda juhivad Kristel Nõmmik ja Margit Kirsipuu .

Vabalaud.ee (www.vabalaud.ee ) on 2011 aastal loodud interneti keskkond, kus kliendid saavad teha reserveeringuid restoranidesse. Klientide jaoks lihtsustab valimist restoranide tutvustus, menüü, asukoha kaart aga ka põhjalik pildivalik (galerii) ja virtuaaltuur. Külastajatel on võimalik ka söögikohti kommenteerida. Tänaseks on Vabalaud.ee portaaliga liitunud üle 50 restorani ja broneeringuid on edastatud üle 6000.

Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Hõbelusika konkursiga soovime väärtustada meie suurepärast toidukultuuri ning tunnustada teenuste kvaliteeti Eesti restoranimaastikul ja anda samas ka konstruktiivset tagasisidet.

Täiendav info:
Kristel Nõmmik