Hõbelusikas sai peasponsori

13. veebruar, 2013

Pressiteade 12. veebruar 2013
Gastronoomiaauhind Hõbelusikas sai oma ajaloo esimese peasponsori

Neljapäeval, 15. veebruaril lõpeb registreerimine traditsioonilisele gastronoomiaauhinnale Hõbelusikas 2013, mis tunnustab igal aastal Eesti silmapaistvamaid toitlustusettevõtteid. Mainekas konkurss laiendas tänavu auhinnakategooriate nimekirja ning sai oma ajaloo esimese peasponsori, kelleks on Eesti üks juhtivaid alkoholitootjaid ja maaletoojaid Altia Eesti AS.

Hõbelusikas 2013 korraldaja ja Vabalaud.ee tegevjuhi Kristel Nõmmiku sõnul on konkursil osalejate arv aastast aastasse kasvanud ning juba tänase seisuga on seekordsele Hõbelusikale registreerunud mullusest enam osalejaid. „Kui mullusele konkursile registreerus kokku nelikümmend kaheksa osalejat, siis selle aasta osalejaid on tänase seisuga juba üle kuuekümne ja nädala lõpuks see arv kindlasti kasvab veelgi. Meil on väga hea meel, et nii populaarne ja prestiižne gastronoomiavõistlus nagu Hõbelusikas on saanud oma kümneaastase ajaloo jooksul endale esimese peasponsori. Altia Eesti on ideaalne partner Eesti toidu- ja joogikultuuri edendamiseks,“ sõnas Nõmmik.

Hõbelusikas 2013 valib võitjaid järgmistes traditsioonilistes auhinnakategooriates:parim restoran, parim gurmeerestoran, parim kohvik, parim pubi, parim baar või lounge, parim rahvusrestoran, parim teenindus või teenindaja, parim kokk. Sel aastal on lisandunud ka kolm uut kategooriat: parim kodu/küla või pererestoran, parim hotellirestoran ning parim veinikaart.

Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets ütles, et alanud koostöö Hõbelusika konkursiga teeb ettevõttele erilist au: „Altia Eesti missioon selles ettevõtmises on omalt poolt kõikvõimalikult toetada Eesti toidukultuuri arengut nii toidu, jookide kui ka teeninduse kvaliteedi osas. Meie ühine eesmärk on arendada gastronoomilist kultuuri Eestis ja Hõbelusikas on selles valdkonnas ainulaadne institutsioon,“ ütles Mets.

Alates detsembrist 2012 on toitlustusasutustel olnud võimalik kandideerida gastronoomiaauhinnale Hõbelusikas 2013. Esimese vooru hindamine algab veebruaris ja kestab juuni kuuni. Finaali pääsenud selguvad Restoranide Festivalil 2013, Rotermanni Platsil. Edasi pääsenud võistlevad edasi kuni aasta lõpuni, kus võitjad selgitab välja rahvusvaheline žürii. Hindamistulemusi hoitakse konfidentsiaalsena kuni auhindade kätteandmiseni pidulikul galaüritusel. Kõik Hõbelusika konkursil osalejad saavad tasuta ja sõltumatu statistilise tagasiside selle kohta, kuidas nende restorani või kohvikut hinnati üle 50 erineva hindamiskriteeriumi osas, mis võimaldab võrrelda nende teenusele pandud hindeid 50 erineva hindamiskriteeriumi osas samas kategoorias osalevate konkurentide keskmise skooriga.

Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia, mille egiidi all toimub Hõbelusika konkurss, loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Hõbelusika konkursiga soovitakse väärtustada meie suurepärast toidukultuuri ning tunnustada teenuste kvaliteeti Eesti restoranimaastikul ja anda samas ka konstruktiivset tagasisidet. Konkurss motiveerib toitlustusettevõtet pingutama selleks, et pakkuda kõrgtasemel toiduelamusi nii kodu kui ka välismaistele toidukultuuri nautlejatele.

Lisainfo:
Kristel Nõmmik
Tegevjuht
www.vabalaud.ee
Tel: 50 88525
E-post: [email protected]
www.silverspoon.ee


Vaata ka teisi artikleid