Hõbelusika konkursil selgusid lõppeva aasta staar-restoranid

09. detsember, 2011

Eesti toidukohtade tunnustamiseks loodud Hõbelusika konkursil valiti juba kuuendat korda parimaid söögikohti. Vä­ga ta­savä­gi­sest eel­voo­rust pää­se­sid lõpp­voo­ru eda­si igast ka­te­goo­riast kolm kõrgei­ma­te punk­ti­sum­ma­de­ga söö­gi­koh­ta.

Kategooria „Parim gurmeerestoran“ nominendid on:
Restoran Tschaikovsky
Restoran Nevskij
Restoran Ö
Kategooria „Parim restoran“ nominendid on:
Restoran Dominic
Restoran Moon
Restoran Leib Resto ja Aed
Restoran Ribe
Kategooria „Parim kohvik“ nominendid on:
Supelsaksad
Werner
Cafe More
Kategooria „Parim pubi“ nominendid on:
Chicago
Põrgu
Amps
Kategooria „Parim rahvusrestoran“ nominendid on:
TrattoriaLa Bottega
Restoran Neh
Restoran Chedi
Kategooria „Parim peresrestoran“ nominendid on:
OKO resto
Restoran Lucca
Restoran Rucola
Kategooria „Parim lounge/ vinoteek“ nominendid on:
Il Gallo Nero vinoteek
Butterfly lounge
Museum lounge

Kokku registreerus konkursile 65 söögikohta üle Eesti, kuid erinevatel põhjustel ei saanud viite restorani hinnata. Näiteks kohtunike poolt kõrgelt hinnatud Pädaste mõisa restoranis lõppes poole hindamisperioodi pealt hooaeg ja on kevadeni suletud. Teistega võrdsetel alustel ei olnud seetõttu võimalik parimal Eesti restoranil konkursist osa võtta. Schlössle hotelli restorani Stenhus asemel on nüüdesest ning samuti ei olnud nende tulemused tänases hindamismetoodikas võrreldavad.

Kuigi igast kategooriast pääses lõppvooru vaid kolm, märkisid kohtunikud ära suurepärase köögiga kodurestorani , kõrgelt hinnati ka Otepää kohvikut ning Jõhvi kontserdimaja kohvikut , mis esikolmikust vaid napilt maha jäid. Teeninduse punktisummad olid keskmisest kõrgemad Tartu kohvikutes ja seda läbivalt.

Hindamistulemused loeb kokku audiitor ja koostab igale osalejale personaalse tagasisideanalüüsi. Kes nominentidest aga saavad Hõbelusikad, selgub veebruaris korraldataval auhinnatseremoonial.

Kuidas Hõbelusikat saada?
Hõbelusika saamiseks peab restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega hindamisankeedid arvestavad söögikoha eripära. Kuue kuu jooksul hindavad ettevalmistuse saanud „salapärased sööjad” juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti üle Eesti. Tegu on väga erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimestega. Püüame jälgida, et hindajad oleksid läbilõige Eesti ühiskonnast ja hindaksid just seda, mis tavatarbijale väljas söömisel oluline on.

Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia loodi 2004. aastal eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Ühing annab oma eesmärgi täitmiseks välja iga-aastast auhinda Hõbelusikas. Auhinna eesmärgiks on esile tõsta toidu– ja teenuste kvaliteeti Eesti toitlustussektoris.

Vabaluad.ee-l on väga hea meel, et suur hulk nominente meie portaalis üleval on. Hoiame oma restoranidele pöialt!

Täiendav informatsioon:
Margit Kirsipuu +372 50 66298
Anu Laineste +372 51 49782
http://www.silverspoon.ee


Vaata ka teisi artikleid