Restoranis KOBAR õhtusöök "101 aastat päris Eestit"

Paadi tee 3, Haabneeme, Harjumaa, 74001

Põlislaante laul latvades, lainete soolane mekk huultel ja viljapeade tants enne vikatit. Tangud, jämedast rukkist ahjusoe leib ja heinamaa maitsega piim. Karjakoera hele ulg üle taluhoovi, jahipüssi paugud mõisametsa kuusikus ja kõrge daami naeru helin hobukaariku tuules.

Niiviisi jõuavadki Maarjamaa muld, vesi ja päikesepaiste & 101 aastat päris Eestit iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril KOBARasse.

Chef Sander Nikolajev viib Sind Vabariigi aastapäevale pühendatud õhtusöögiga taas maarahva juurte juurde ning kostitab Sind 4-käigulise tagasivaatega aega, mil feodaalse korra hierarhia nii sulase kui hertsogi taldrikutelt vastu peegeldus.

Ühtlasi on 23. veebruari pidusöök Sandri viimane etendus KOBAR restos ja Eestimaa pinnal ning enne pikka eemalolekut toob meid kõiki veel korra koju.

SULANE: käär leiba viib keele alla
must leib kadakaga, seakeelekreem, marineeritud jõhvikas

jook / kali

TALUNIK: havi sõnul, minu tahtel, saagu kirvesupp
haugipallis kalasupp, karask

jook / viinakokteil m e t s a k o h i n (ürtidega moe viin)

MÕISNIK: Mõisamehed mõnesugused: mõni ei taha seakeelt, teine ei katsu havileent
lambakael, küpsetatud naeris, tuhakartul (tuhhel), peekoni-õllekaste

jook / kolk - sügavik

AADLIK: Sulane jõuab taevasse niisama kiiresti kui aadlik
roosi-suitsukaneeli jäätis, karamellipuur, vaarika-portveinireduktsioon

jook / rabarberinaps

Iga roog räägib loo ajast, mil lakapealne oli sulase pelgupaik, eilne tükk leiba taskus; mil põld oli talupoja pühakoda, sooja supileeme maik meeltel; mil viinaköök oli mõisniku hingetõmberuum peale pidusööki karja parimast lambast; ning mil õukonna toast kostuv laul oli aadlikute igapäev, veinivine ja kullamaitse suul.

Õhtusöök neljas vaatuses 39 eurot
Joogimenüü 15 eurot